خانه » خواص میوه ها » درباره خواص، مضرات و طبع میوه پرتقال

درباره خواص، مضرات و طبع میوه پرتقال

خواص ، مضرات و طبع میوه پرتقال |Orange fruit properties

پرتقال

یکی از میوه هایی که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، پرتقال می باشد. خوردن این میوه فواید بسیاری برای شما دارد که از معروف ترین این فواید، ضد سرما خوردگی بودن آن است. در ادامه در مورد دیگر خواص این میوه صحبت خواهیم کرد.
پرتقال یکی از محبوب ترین میوه هاست. این میوه در تمام طول سال در دسترس بوده و علاوه بر خوشمزه بودن، حاوی مواد مغذی زیادی است.
معمولاً عطر پرتقال های شیرین بیشتر از سایر پرتقال هاست. آیا می دانستید پرتقال در زبان چینی به معنای «طلا» یا «خوش شانسی» می باشد؟!

ارزش غذایی میوه پرتقال

پرتقال منبعی غنی از ویتامین C و فلاونوئید است. در واقع یک پرتقال تقریباً صددرصد نیاز روزانه ما را به ویتامینC تأمین می کند. در ضمن ماده سفیدی که در بخش زیرین پوست پرتقال وجود دارد ضد سرطان می باشد.
از سوی دیگر پرتقال سرشار از ویتامین های A و B، اسید آمینه، بتاکاروتن، پکتین، پتاسیم، اسیدفولیک، کلسیم، ید، فسفر، سدیم، روی، منگنز، کلر و آهن است.

طبع میوه پرتقال : طبع پرتقال سرد و خشک است.

خواص میوه پرتقال

۱- تخریب کلسترول: مطالعه بر روی جوامع سراسر دنیا نشان داده است که رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C، به حفاظت در برابر بیماری های قلبی کمک می کند. این ویتامین از LDL در برابر تخریب اکسیداتیو توسط رادیکال های آزاد حفاظت می کند. LDL تخریب شده سبب انسداد شریان ها و ابتلا به بیماری های قلبی می گردد.

۲- کمبود ویتامین C: مقدار توصیه شده دریافت روزانه «ویتامین C»، برای خانم ها ۷۵ میلی گرم و برای آقایان ۹۰ میلی گرم است پس استفاده از این میوه محبوب به شدت پیشنهاد میشود.متخصصان تغذیه که توصیه به دریافت «مطلوب تغذیه ای»‌ دارند، دریافت ۴۰۰ میلی گرم برای افراد بین ۲۵ تا ۵۰ سال و ۸۰۰ میلی گرم برای افراد بالای ۵۰ سال را دارند. پرتقال و آب پرتقال نقش مفیدی در تأمین این نیازمندی های روزانه «ویتامین C» ایفا می کنند.

۳- سرماخوردگی: دریافت کافی «ویتامین C» به کاهش شدت علایم سرماخوردگی و طول مدت آن کمک می کند و استفاده از این میوه در طی دوره نقاهت باعث آرامش بیمار خواهد شد.

۴- سرطان: پرتقال و‌ آب آن سرشار از ماده مغذی گیاهی هسپریتین (hesperitin) هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره هیسپریتین سبب مهار رشد سلول های سرطانی سینه و تشکیل تومور شده است. هسپریدین (یکی از انواع هسپریتین) به پیشگیری از بروز سرطان حفره دهانی کمک می کند. پوست پرتقال دارای مواد مغذی گیاهی به نام نوبیلتین و تنجرتین است که سبب متوقف کردن حملات سلول های سرطانی می شود. آب پرتقال سرشار از ماده مغذی گیاهی لیمونوئید است که آن هم دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

۵- آب مروارید: عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از «ویتامین C» می باشد. افرادی که کمتر از ۱۲۵ میلی گرم «ویتامین C» در روز مصرف می کنند، ۴ برابر بیشتر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی که بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مرکبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید کمک می کند.

۶- کم خونی: «ویتامین C» به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک می کند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از «ویتامین C» از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می شود، ضروری است.

۷- بسته نشدن لوله عصبی در جنین: پرتقال دارای فولات است که به همراه قرص های اسید فولیک به پیشگیری از بروز اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی) در جنین کمک می کند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسیدفولیک از جمله پرتقال توصیه می شود.

مضرات میوه پرتقال

مضرات در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسانی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید، بنابراین اینگونه اشخاص باید در مصرف پرتقال احتیاط کنند.
پرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست، ۴ ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.

پرتقال برای کسانی که التهاب معده دارند با احتیاط مصرف شود. (مصرف کم و پرتقال شیرین توصیه می شود)

پیشنهادی: خواص، مضرات و طبع میوه نارنج
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *